M&D | Vaassen & Den Haag

Vorig jaar ontmoette ik M&D op de bruiloft van zijn zus en dat klikte al ontzettend goed. Toen ze me eerder dit jaar benaderden met de vraag of ik wellicht hun tweedaagse huwelijk wilde vastleggen, was ik uiteraard erg vereerd!

Op de eerste dag zouden ze voor de wet trouwen in Kasteel de Cannenburgh in Vaassen. Wat een prachtig kasteel! We mochten het als decor gebruiken voor de fotoshoot en met zulk licht is dat uiteraard smullen geblazen. M. draagt overigens de trouwjurk van haar moeder, geheel op maat gemaakt en een beetje gemoderniseerd. Zeg nu zelf, het is toch een ontzettend bijzonder idee om de jurk van je moeder op deze manier opnieuw te gebruiken?

De gasten begonnen al binnen te druppelen en was het tijd voor de ceremonie. Na de schattige bloemenmeisjes kwam de stralende bruid naar voren, met door de speakers de intromuziek van Star Wars. Geweldig! De rest van de ceremonie was ook heerlijk humoristisch, maar vooral vol liefde 🙂

Tijdens het tweede gedeelte van dit trouwfestijn de week erna zouden M&D de Joodse ceremonie vieren. Samen met Simone van Simone Bruidsfotografie reed ik naar het hotel waar M. zich klaar aan het maken was met haar moeder en vriendinnen. Fijn sfeertje en een geweldig relaxte vriendin die hielp met aankleden! Na de first look wandelden we naar Lange Voorhout, waar we snel ook weer weg moesten aangezien het toch flink begon te druppelen. Maar binnen was er ook nog voldoende mogelijkheid om foto’s te maken!

Terwijl de voorbereidingen voor de Choepa in volle gang waren, was het tijd voor het ondertekenen van de Ketoeba, het huwelijkscontract. Een belangrijk moment voor het bruidspaar, omdat er enkel de getuigen en ouders bij waren was het ook heel intiem.

De Choepa was intens, bijzonder en wow, wat ontzettend mooi om mee te maken! Al die rituelen, de vier speciale mensen die de choepa droegen, de rabijn die alles magisch mooi vertelde, het was gewoon echt bijzonder. M&D zaten met de rug naar al hun gasten en M. vertelde me later dat de energie van al die mensen te voelen was, hartverwarmend! En dan… Dan mag de sluier weer omhoog, wordt het glas kapotgetrapt, wordt er hard “Mazzeltov!” geroepen en is er een enòrme ontlading. Zingen, klappen, dansen, om kippenvel van te krijgen!

De hora werd gedanst, het bruidspaar ging op de stoelen de lucht in, er werd gefeest zoals ik nog nooit een feest heb gezien, echt te gek!! Dit is een bruiloft om nooit meer te vergeten!

Lieve M&D, dank jullie wel voor alles, ik wens jullie heel veel geluk toe en hoop dat jullie jullie leven samen net zo intens en uitbundig gaan vieren!

trouwfotografie-vaassen-01
trouwfotografie-vaassen-02
trouwfotografie-vaassen-03
trouwfotografie-vaassen-04a
trouwfotografie-vaassen-05
trouwfotografie-vaassen-06
trouwfotografie-vaassen-07
trouwfotografie-vaassen-08
trouwfotografie-den-haag-01
trouwfotografie-den-haag-02
trouwfotografie-den-haag-03
trouwfotografie-den-haag-04
trouwfotografie-den-haag-05
trouwfotografie-den-haag-06
trouwfotografie-den-haag-07
trouwfotografie-den-haag-08
trouwfotografie-den-haag-09
trouwfotografie-den-haag-10
trouwfotografie-den-haag-11
trouwfotografie-den-haag-12
trouwfotografie-den-haag-13
trouwfotografie-den-haag-14