Ontdekking

WareWoordenWereld is een community op Instagram, voor en door schrijvers, opgericht door Kim Linssen. Eens in de zoveel tijd organiseert ze een schrijfwedstrijd en ik besloot een keer mee te doen. De regels voor deze editie? Het verhaal mag niet meer dan 100 woorden bevatten, er moest een ontdekking en een geur in voorkomen. Binnen honderd woorden een verhaal neerzetten is best lastig, maar ik besloot mee te doen en met onderstaand verhaal was ik een van de drie winnaars.


Ik rook het toen ik de was verzamelde. Zo’n scherpe aftershave voor machomannen, niet mijn smaak. Ik dacht ook niet de jouwe. Ik heb vijf minuten staan ruiken, met je jurkje in mijn hand, het zachte zijde klemde steeds strakker in mijn vuist. Je zou gek worden als je wist dat er kreukels in zouden komen.

Maar ik had een plan, al maandenlang. Met nieuwe energie liep ik naar de auto en keek achterom. Terwijl de vlammen aan de gordijnen likten, wist ik dat de slaapkamer, waar jij je roes aan het uitslapen was, zometeen aan de beurt zou zijn.