Over mij

hanneke meier

Hey hoi, ik ben Hanneke! Samen met mijn man, zoon en twee katten woon ik sinds kort in het mooie Limburg. Overdag bewerk ik foto’s voor fotografen en ben ik op veel verschillende manieren aan het werk met het programma Lightroom, ’s avonds ben ik vooral bezig met schrijven.

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik aan het schrijven. Toen ik een jaar of 11 was, zat ik met mijn typemachine op mijn kamertje al een heel verhaal te schrijven. Wel 20 kantjes! Over magie, een toverbal en twee meisjes die samen op avontuur gaan. Later natuurlijk op de computer, korte verhalen of wat langere. Maar het lukte me nooit om die laatste af te krijgen. Ik had niet echt een goede leidraad om door te gaan en daar haakte ik af. Jammer natuurlijk, want daardoor is mijn passie om te schrijven een beetje verdwenen. Tot ik NaNoWriMo vorig jaar ontdekte. Dat was voor mij de motivatie om met een nieuw boek te starten. Inmiddels weet ik waar het “toen” mis ging en heb ik nu een manier gevonden om mijn verhalen te “plannen”. Hierover kun je hier meer informatie vinden.

Ik vind het heerlijk om in mijn eigen, zelfverzonnen wereld, de woorden te laten komen en het verhaal steeds meer vorm te geven, nieuwe wegen in te slaan (ze zeggen dat je hoofdpersonen je verhaal soms overnemen en tegen je praten, en dat klopt echt!) en steeds dichter bij het plot te komen. Om uiteindelijk “EINDE” onder het lange document te kunnen schrijven! Daarna is het nog niet klaar, maar zo’n eerste versie voor je te hebben liggen is magisch!

Op deze site hou ik je op de hoogte van mijn schrijfproces, deel ik mijn tools of the trade en schrijf ik korte verhalen. Schrijven is voor mij niet nieuw, maar ik heb nog onwijs veel te leren en ik neem je daar graag in mee!

hanneke