Over mij

hanneke meier

Hey hoi, ik ben Hanneke! Altijd al was ik creatief bezig, wat er na een omweg voor heeft gezorgd dat ik nu met mijn bedrijf foto’s voor fotografen bewerk. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin de natuur in, maar ook lezen en samen spelletjes spelen vind ik fijne manieren om de tijd door te brengen.

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik aan het schrijven. Toen ik een jaar of 14 was, zat ik met mijn typemachine op mijn kamertje een verhaal te typen. Over een toverflesje en twee meisjes die samen op avontuur gaan. De map met het verhaal staat nog steeds in de kast en herinnert me er elke keer aan hoe bijzonder het is om je te kunnen verliezen in een zelfverzonnen wereld.

Ik probeerde een langer verhaal te schrijven, maar het lukte me niet om die af te ronden. In 2018 ontdekte ik NaNoWriMo. Dat was voor mij de motivatie om met een nieuw boek te starten. Inmiddels weet ik waar het “toen” mis ging en heb ik nu een manier gevonden om mijn verhalen te “plannen”. Hierover kun je hier meer informatie vinden.

In 2021 startte ik met het manuscript ‘Lucy’. Een verhaal waar ik in geloofde, een verhaal wat ik wilde afronden en wat gelezen moest worden door het grotere publiek. Mijn droom komt uit: In het najaar van 2022 zal ‘Lucy’ als spannende reeks verschijnen bij De Verhalenfabriek. Een nieuw avontuur! Ik ben ontzettend trots dat zij ook in dit verhaal geloven.

Ik vind het heerlijk om de woorden te laten komen en het verhaal steeds meer vorm te geven, nieuwe wegen in te slaan (ze zeggen dat je hoofdpersonen je verhaal soms overnemen en tegen je praten, en dat klopt echt!) en steeds dichter bij het plot te komen. Om uiteindelijk “EINDE” onder het lange document te kunnen schrijven! Daarna is het nog niet klaar, maar zo’n eerste versie voor je te hebben liggen is magisch!

Op deze site hou ik je op de hoogte van mijn schrijfproces, deel ik mijn tools of the trade en schrijf ik korte verhalen. Schrijven is voor mij niet nieuw, maar ik heb nog onwijs veel te leren en ik neem je daar graag in mee!

hanneke